Artikkelarkiv

Litt om å gjøre jobben sin og en antatt munter historie til slutt. Og om den gangen Michael Jordan var i Paris.

Michael Jordan, tidenes basketspiller, lander i Paris. Chicago Bulls er på pre-season-turné i Europa i 1997. Jordan går ut av bussen, og en fransk journalist roper:

All news is local: Michael Jordan får spørsmål fra franske journalister. Skjermdump fra The Last Dance/Netflix

– Michael! Hva synes du om Eiffeltårnet?

Continue reading “Litt om å gjøre jobben sin og en antatt munter historie til slutt. Og om den gangen Michael Jordan var i Paris.”

Nei, skulle man blogget litt om herremote, tro?

Jeg skriver strengt tatt ikke noen blogg om herremote, men jeg har en kompis (Hei, Christian!) og tidligere kollega (samme mann) som gjør det, og når han har tatt seg bryet med å nevne meg i et innlegg, så må jeg nesten anbefale bloggen hans. Det skulle jeg selvsagt gjort for lenge siden, for den er veldig god

Bloggen heter Enkeltspent og handler om klassisk herrestil. Fint for oss som syns at barberutstyr ikke har har utvikles seg positivt siden Gillettes patent fra 1904. Og at enten får man ha slips til dressen, eller så får man la være å gå i dress. Pears såpe er best og aftershave skal lukte som oldefar. Sånne ting. Tenk Jermyn Street i London.

Og grunnen til at jeg ble nevnt i bloggen hans var at jeg har snakket pent om den blå blazeren jeg har på meg på bildet nedenfor. Ikke at jeg er spesielt stilig.

Min yngste sønn hater at jeg publiserer bilder av ham, så da gjør vi det vel sånn 😀

Den er fra Charles Tyrwhitt og koster ikke stort, men er veldig bra. Skjorta er også derfra, forresten. Les mer på Enkeltspent.

Når det er sagt, handler vel ingen av oss på vintage overskuddslager fra første verdenskrig, det er ikke sånn, men jeg tror vi begge tenker at herremote pretty much nailed long time ago og at de klassiske snittene, stoffene og kvalitetene ikke er blitt så veldig mye bedre med åra, bortsett fra kanskje noe nanotech-greier. Samt at klassisk herremote er sånt som ser bra ut også på oss litt sexylubne, som Christian liker å kalle det.

Korona gjør oss (litt) mer interessert i grafer. Og tigre.

En så stor hendelse som Korona må til slutt endre måten vi kommuniserer på. Alle skjønner at videomøter er kommet for å bli, og at det forandrer måten vi kommuniserer på. Det er helt banalt.

View this post on Instagram

I watched Tiger King

A post shared by Matt Shirley (@mattsurelee) on

Continue reading “Korona gjør oss (litt) mer interessert i grafer. Og tigre.”

Historien bak pressekonferansene

Oj oj oj. Pressekonferanser. Vel vel. Den gamle Manchester United-manageren Sir Matt Busby, skal ha bedt spillerne sine om å “treat the press the same way you would treat a policeman.”

Continue reading “Historien bak pressekonferansene”
Dobbeltløpet hagle

Du trodde kanskje vi var ferdig med doble spørsmål? Neida…

Doble spørsmål var liksom ikke noe problem lenger. Trodde jeg. Trodde mange. Men joda, her er vi igjen. President Donald Trump fikk i går et dobbelt spørsmål om koronaviruset. Det gikk som det måtte gå. Han svarte på det ene, nemlig det han likte best… John Sawatsky kaller det “dobbeltløpet hagle-spørsmål”

Continue reading “Du trodde kanskje vi var ferdig med doble spørsmål? Neida…”

Kronikk eller debattinnlegg? Her tror jeg at jeg forklarer forskjellen.

En kronikk er ikke det samme som et debattinnlegg. En kronikk er en artikkel skrevet av en bidragsyter (gjerne en ekspert) utenfor redaksjonen om et aktuelt tema. Et debattinnlegg er en tekst som argumenterer for et syn, gjerne politisk, skrevet av en noen som har partsinteresse av at dette synet kommer på trykk.

Continue reading “Kronikk eller debattinnlegg? Her tror jeg at jeg forklarer forskjellen.”

Det er ikke så jævla lett å diskutere politisk kommunikasjon på Facebook, gitt…

Ræv: Facebook ønsker å fremme et positivt globalt fellesskap

I dag ble jeg stoppet av Facebook. Jeg hadde skrevet et innlegg om Siv Jensen på min egen Facebook-side, og ønsket å fremme det. Men det ønsket ikke Facebook, for de vil heller “fremme et positivt globalt fellesskap.”

Continue reading “Det er ikke så jævla lett å diskutere politisk kommunikasjon på Facebook, gitt…”

Sitater i norsk journalistikk er bygget på en tillit som ikke finnes lenger.

VG/Giske-saken handler om kvaliteten på sitater. Denne saken kommer til å forandre norsk journalistikk. For bedre sitater krever bedre metoder, og intervjuteknikken må derfor bli bedre. I dag hviler norsk sitatpraksis på tillit. Tillit som ikke er der lenger.

Continue reading “Sitater i norsk journalistikk er bygget på en tillit som ikke finnes lenger.”