– Forsikring? Jeg har aldri vært forsikret i hele mitt liv. Jeg tror ikke på forsikring.

Deliverance_posterI anledning at Burt Reynolds døde i går, kom jeg til å tenke på et klipp fra filmen “Deliverance”, eller “Picnic med døden” som en norsk oversetter valgte å kalle den. Burt Reynolds gjorde en fin rolle der.

Klippet er interessant av to grunner. Det ene er er at det er tøft på en sånn barnslig, guttete måte. Det andre har med fortellerteknikk å gjøre.

Foranledningen til klippet er at Burt Reynolds’ karakter og flere andre skal ut på tur i villmarken i Georgia. Flere av dem kjenner ikke hverandre, og Burt Reynolds’ karakter er skeptisk til den ene av mennene. 

– Men han skal visst være en prima forsikringsagent, sier en annen.

– Forsikring? Jeg har aldri vært forsikret i hele mitt liv. Jeg tror ikke på forsikring, sier Burt

Det er nok en filmskapers drøm å jobbe med et manus som er så presist skrevet. I løpet av én replikk etableres Burt som tøffingen i gjengen. I tillegg etableres en konflikt mellom Burt og forsikringsmannen. Det er godt skrevet.

Du ser klippet her:

Det var bare det…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.