En anonym Trump-varsler. Der har du vann på gåsa

The_New_York_Times_BuildingI nattens New York Times skriver en anonym Trump-medarbeider om det indre liv i Trump-administrasjonen. Hen skriver om en ustabil president som kan ombestemme seg like raskt som han bestemmer seg. Om en umoralsk president som ikke har noen moral, og dermed ikke noen prinsipper som kan fungere som ledestjerner ved vanskelige avgjørelser.

Uvanlig
For The New York Times er det svært uvanlig å publisere ne slikt. Her er hva avisen skriver som et slags forord:

The Times today is taking the rare step of publishing an anonymous Op-Ed essay. We have done so at the request of the author, a senior official in the Trump administration whose identity is known to us and whose job would be jeopardized by its disclosure. We believe publishing this essay anonymously is the only way to deliver an important perspective to our readers.

Som vanlig slår Trump-leiren tilbake. Trump selv spekulerer i om det er et forræderi vi er vitne til:

Det venstresiden trodde
Til tross for det spektakulære i en usignert kronikk i New York Times, tror jeg ikke dette avstedkommer noe som helst. Dette er å skvette vann på gåsa.

For det første, er avsløringene av en type som passer helt fint inn i historien om Trumps presidentskap. Venstresiden vil si at dette var det de trodde, mens Trumps tilhengere vil si at dette er typisk New York Times, at de har funnet på dette, at The New York Times er et synkende skip osv osv.

Noen må stå fram
Så da står vi der, da, Trump-leiren krever at den anonyme medarbeideren sier opp jobben sin. Venstresiden har ikke så mye mer substansielt å komme med som ikke kan avvises av Trump

Det som kan flytte denne saken framover er at noen står fram. Da først kan vi se hvor alvorlig dette er. Jeg tror vi kommer til å se en identifisering i løpet av kort tid.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.