Bokanbefaling: Jakta på makta

Jeg er ikke ferdig med boka, men jeg kan allerede nå anbefale Jakta på makta av Bård Vegar Solhjell og Jo Raknes. De to har vært henholdsvis statsråd og statssekretær, så her det mye selvopplevd visdom og (etterpå)klokskap.

(Det er forresten sant det Sandberg sa om at etterpåklokskap er den sikreste form for klokskap. Men han mente det negativt. I vår sammenhengen er det positivt, og vi kaller det gjerne innsikt og erfaring.)

Boka tar for seg hvordan du skal drive påvirkningsarbeid eller lobbyisme. Proppfull av gode og lærerike anekdoter. Enten målet ditt er å havne på statsbudsjettet eller å få 30-sone forbi barnehagen, er det noe å lære.

Og allerede neste uke kommer en ny bok om samme tema. Jeg får lese fort.

Anbefales.

PS. Min venn Jonas har minnet meg på at etterpåklokskap er verdens mest eksakte form for vitenskap. Det har han jo rett i. Ser jeg i ettertid…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.