Jeg blir PR-rådgiver

Steffen Fjærvik 2013. Foto: Pål Andreassen
Steffen Fjærvik 2013. Foto: Pål Andreassen

I over tjue år har jeg lett etter konflikter. Nå skal jeg se etter løsninger.

Jeg skifter jobb, og har i dag sagt opp i NRK.

Om litt begynner jeg som spesialrådgiver i Gambit H+K, et stort kommunikasjonsbyrå i Oslo.

Det må samtidig bety slutten for intervjuteknikk.no for min del. Bloggen kommer til å bestå dersom noen andre vil drive den videre. Men den er skapt for journalister, og kan ikke drives av en PR-rådgiver. Interesserte bes melde seg…

For meg blir dette en helt ny hverdag på nesten alle måter. Jeg har masse å lære om en bransje som har vokst seg stor og moden i løpet av den tiden jeg selv har vært journalist.

Kommunikasjonsbransjen er så interessant nå, med alle nye kanaler og plattformer. Journalistene er ikke lenger de eneste portvokterne. Det er mange veier fram for et budskap. De gamle motsetningene mellom journalistikk og PR ikke er like sterke som de var.

Jeg kommer til å jobbe mye med medietrening, et felt som ligger nært, men på den andre siden av intervjuteknikken jeg har befattet meg med de siste årene.

Jeg har også en del oppdrag utover høsten som jeg er innstilt på å overholde. Samtidig er jeg foreberedt på at noen kanskje vil betakke seg for å få meg på besøk nå som de vet jeg er på vei over i en annen bransje. Det forstår jeg.

Jeg har tilbrakt hele mitt voksne liv i journalistikken. Jeg har fått jobbe med radio, TV  og nett i NRK, i A-pressen, på IJ og i lokalradio. Jeg har vært journalist, vaktsjef, redaksjonssjef og redaktør. Jeg har fått lage nyheter, ledet sendinger og kommentert politikk. Jeg har fått lage flere radiodokumentarer og to sesonger av TV-serien Tidsvitne på NRK1.

Jeg har fått mange venner. Gode kolleger. 

Jeg er takknemlig for alt dette.

Som kommunikasjonsrådgiver slutter jeg ikke å være samfunnsengasjert. Det er fortsatt viktig for meg at vi har sterk og god journalistikk i Norge. Jeg heier på den kritiske, opplyste, utfordrende og oppsøkende journalistikken. Jeg ønsker alle kolleger forsatt hell og lykke i et viktig og morsomt arbeid.

– Det er umulig å forfremme en journalist, sa Arne Skouen til oss unge Volda-studenter midt på nittitallet.

Jeg tar konsekvensen av det, og trer heller ut av rekkene.

Jeg gleder meg til å se etter løsninger.

Steffen
30. september 2014.

PS

Har du spørsmål? Kan du overta intervjuteknikk.no? Ring meg på 91637033

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.