Pass på sittestillingen!

Jeg har tidligere skrevet om sittestilling under intervjuer, litt på fleip og litt på alvor. Men nå må jeg til igjen, altså, for Norges mest interessante ukemagasin, D2, har intervjuet en av Norges beste intervjuere om hvordan han påvirkes av nettopp sittestillingen under intervjuer.

Faksimile: D2
Faksimile: D2

Vel – for andre handler kanskje intervjuet om den gamle amazonen som Hans Olav Brenner bruker i serien Brenner – Historier fra vårt land. Men for meg handler det om intervjuteknikk når bilskribenten Karl Erik Haug spør Brenner om hvordan en Volvo Amazon er som samtalerom. Her er hva Brenner svarer:

Bilens nedsunkne seter gjør at intervjuobjektet sitter lavere enn de pleier. Selvbevisstheten rakner. Det er veldig bra, for jeg er opptatt av å senke terskelen i omgang med trente mediepersonligheter. Jeg merker at det lave setet fratar meg all maskulin kraft. Sånn sett gir Amazonen litt konebilstemning som er bra for programmet.

Konebilstemning, altså!

Her er artikkelen fra nettsidene til D2.

Prøv å endre den vante sittestillingen under ditt neste intervju, og se om du oppnår noe annet enn du gjør til vanlig. Send meg gjerne besjked på Twitter: @steffenfjaervik

(Men altså – om det blir mer om sittestilling på intervjuteknikk. o nå, så må jeg enten lage en spin off-blogg, eller så kanskje jeg må trekke inn ekspertise fra skihopp. Vi får se.)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.