Vær grei – tenk fort

Det finnes mange bøker om intervjuteknikk. Jeg skal sikkert komme tilbake til flere av dem, men det er ikke alle som er så underholdende.

Derfor er det gøy å kunne anbefale nettopp en morsom bok om intervjuteknikk.

Boka heter HOW TO INTERVIEW DOCTOR WHO, OZZY OZBOURNE AND EVERYONE ELSE og er skrevet av Jason Arnopp. Arnopp har skrevet for blader som Kerrang! Q, men ser ut til å ha lagt journalistjobben på hylla. Like fullt –  han har altså produsert denne boka, der han kommer med mange historier og noen tips. Jeg skal nøye meg med å liste opp tipsene her: 

JASON ARNOPPS FEM TIPS FOR Å INTERVJUE BEDRE

  • Vær interessert i folk
  • Lær deg å lytte
  • Vær grei
  • Tenk fort
  • Skriv godt

Så er det enkelt å innvende at dette er tips som kanskje ikke kan følges rett ut fra boka. Hva betyr det for eksempel å “skrive godt”? Er det gjort i en håndvending? Selvsagt ikke.

Og som representant for dem som er litt trege i toppen innimellom må jeg inrømme at tipset om å tenke fort kanskje heller ikke er noe man bare kan trylle fram fra den bunnløse sekken av positive personlige egenskaper. 

Så tipsene skal nok heller ses på som erfaringer man gjør seg i bransjen. Det er klart du kommer langt ved å være interessert og flink til å lytte.

Så hvordan arter dette seg for deg i praksis? Hvordan viser du at du er interessert? Hvordan jobber du for å bli en bedre lytter?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.